PERSBERICHT

Hardloopactie Den Haag – Rotterdam op 20 november voor ouderen die rondkomen van minimuminkomen

Den Haag, 20 september 2021 – Ouderen hebben het afgelopen jaar moeilijk gehad in coronatijd en daarom houdt Amit Ramadhin uit Den Haag op zaterdag 20 november 2021 een hardloopactie. Dit doet hij door een route van 30 kilometer te hardlopen vanuit Den Haag naar Rotterdam. Het doel is om 200 ouderen in Den Haag die rondkomen van een minimuminkomen in de periode rond kerst van een waardebon van 50 euro te voorzien. Hiervoor dient hij een bedrag van 10.000 euro aan donaties op te halen.

Om donaties op te halen heeft hij een pagina aangemaakt op het crowdfundingplatform GoFundMe met een aankondigingsvideo van zijn hardloopactie. “Dit is een impulsieve en leuke actie. Ik houd van hardlopen en het lijkt me ontzettend gaaf om geld in te zamelen voor kwetsbare ouderen die in de steek worden gelaten.”

Link naar de donatiepagina: https://gofund.me/f49ce174

Persmaterialen in Dropbox: https://www.dropbox.com/sh/rxla461licnt2w0/AADgFX3cGFPf4fh9G99FTinxa?dl=0

Politie bij supermarkt

De reden waarom Amit voor deze doelgroep gekozen heeft komt uit ervaring in zijn omgeving. “Ik woon zelf in Den Haag Bouwlust en bij mij in de omgeving heb je een supermarkt en daar zie ik met regelmaat politie langskomen. Dan zie ik een oud persoon die wordt overgeleverd aan de politie. Wat ik heb vernomen is dat dat ouderen zijn die hun boodschappen af en toe niet kunnen betalen. Zo is eigenlijk de gedachte ontstaan om een hardloopactie te organiseren om deze doelgroep een hart onder de riem te steken.”

Exacte route

De hardloopactie gaat Amit in zijn eentje uitvoeren en de route heeft hij zelf uitgestippeld. De exacte route loopt van Den Haag Escamp naar Rotterdam Zevenkamp. “Startpunt is Den Haag Escamp en dan ga ik door naar Rijswijk, Delft, Delfgauw, Berkel en Rodenrijs, weer verder naar Bergschenhoek. Ter hoogte van de Rotte heb je een skiberg, die skiberg ga ik op. Dat wordt een pittige opgave. Dat zal ongeveer bij de 27 kilometer zijn, en dan door naar Rotterdam-Oost, naar de wijk Zevenkamp.”

Sociale media

Amit hoopt zijn doel te bereiken en gaat de komende weken op sociale media zijn voorbereiding delen met zijn volgers. Momenteel bereidt hij zich voor door minstens twee keer per week te hardlopen. “Tot zover lukt dat en dan is de ene run een korte run en de andere een langere. Op dit moment heb ik al zeker 20 à 25 kilometer in de benen. Wat de training betreft; ik ben er druk mee bezig. Ik ben er zeker voor aan het trainen. Het is niet niets. Het wordt een uitdaging en ik ga ervoor.”

Half 5 ’s ochtends

Voordat hij met het idee van deze hardloopactie kwam, had Amit zich al ingezet bij het helpen van minderbedeelden. Als zzp’er hield hij vorig jaar tijd over en wilde hij iets nuttigs doen als vrijwilliger. “Afgelopen winter ben ik aan de haal gegaan met het regelen van voedsel. Ik ging op de woensdag om half 5 ’s ochtends de deur uit om voedsel te verzamelen voor voedselbanken in Den Haag, want ik zag voornamelijk dat voedselbanken in slecht weer verkeerden, omdat de toestroom van voedsel richting voedselbanken minder werd sinds 16 oktober vorig jaar. Toen werden de maatregelen verscherpt en kwam er een lockdown aan. En de toestroom van minderbedeelden richting voedselbanken werd ook alsmaar groter.”

Amit is op de sociale media-kanalen Facebook en Instagram te volgen als @amit_ramadhin.

 

Exacte route: Den Haag (Escamp), Rijswijk, Delft, Delfgauw, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, bij de Rotte ter hoogte van 27 km de Skiberg op en door naar Rotterdam (Zevenkamp).

———————————————-Einde persbericht———————————————-

Over Amit Ramadhin

Amit Ramadhin gaat op 20 november een route van 30 kilometer hardlopen. Deze route begint in Den Haag Escamp en eindigt in Rotterdam Zevenkamp. Zijn doel is om met de hardloopactie een bedrag van 10.000 euro aan donaties op te halen. Met dit bedrag wil hij 200 ouderen in Den Haag, die rond moeten komen van een minimuminkomen, blij maken middels een waardebon van 50 euro, zodat zij rond de kerst boodschappen kunnen doen.

Over Fizzy Content

Fizzy Content is een Content & Marketingbureau die de focus legt op het helpen van starters en mkb-bedrijven met de groei van hun onderneming door middel van online content en marketingactiviteiten. www.fizzycontent.nl.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie (niet geschikt voor publicatie):

Hardloper Amit Ramadhin:

Amit Ramadhin

M: + 31 6 43 90 39 90

E: amitramadhin@live.nl 

Fizzy Content:

Fizzy Content

Feres Aouinet | Communicatie

M: +31 6 38 59 09 31

E: pr@fizzycontent.nl