Ons verhaal

Van tijdschriften en YouTube-video’s naar professionele websites.

De persoon achter Fizzy Content

Fizzy Content is in juni 2019 opgericht door Feres Aouinet. Feres is geboren op 10 november 1997 te Dordrecht. Na 2 jaar lang een VOF te hebben gehad in de categorie multimediabedrijf, besloot hij zelfstandig een nieuwe onderneming te beginnen.

In zijn jeugd is hij altijd bezig geweest met content creëren. Op 12-jarige leeftijd maakte hij zijn eigen 36 pagina’s tellend magazine en liet deze gedrukt en wel printen bij een lokale drukkerij, die hij vervolgens aan vrienden en klasgenoten op het schoolplein in groep 8 verkocht.

Eind 2010 is hij begonnen op het Grafisch Lyceum Rotterdam vmbo, waar hij een aantal creatieve vakken heeft gevolgd waarin hij met software als Adobe Photoshop, Premiere Pro, InDesign, Illustrator en Audition leerde werken. In zijn periode op het Grafisch Lyceum Rotterdam heeft hij nog 6 eigen magazines geschreven en ditmaal ontworpen in Adobe InDesign.

Toen hij begin 2014 een vervolgopleiding moest kiezen, besloot hij voor de mbo 4-opleiding redactionele medewerker te kiezen. Destijds een vrij nieuwe opleiding die aangeboden werd op het Grafisch Lyceum Rotterdam.

Eind 2014, toen hij net begonnen was met de opleiding, maakte hij op 16-jarige leeftijd zijn eerste echte website genaamd Gamerpro.nl. Gedurende zijn opleiding verzorgde hij samen met drie andere klasgenoten de content voor deze website bestaande uit nieuwsberichten, recensies, impressies, columns, interviews en video-content op het bijbehorende YouTube-kanaal Gamerprotvnl.

In het laatste jaar van zijn opleiding liep hij 9 maanden stage op een redactie in Haarlem. Na het behalen van zijn diploma is hij gelijk begonnen met ondernemen. Zo richtte hij in september 2017 een multimediabedrijf op samen met een oude vriend die hij kende van het begin van de middelbare school.

Twee jaar lang hebben ze deze onderneming gerund. Nadat ze allebei een andere kant op wilden gaan met de onderneming, besloten ze de VOF te beëindigen.

In september 2019 is hij Fizzy Content gaan inrichten en tegelijkertijd begonnen met het volgen van een aantal cursussen om zijn dienstverlening in de toekomst te verbeteren.

In maart 2020 schoof hij zijn core business tijdelijk aan de kant om zich bezig te houden met hetgeen waar hij voorheen veel aan gewerkt heeft: het oprichten van een nieuw eigen platform zoals Gamerpro.nl dat in de periode 2014-2017 was.

Na veel uren in deze op maat gemaakte website te hebben gestoken zag SideScroller.nl op 15 september 2020 het daglicht. Hij benaderde zijn oud-klasgenoten of ze wederom mee wilden werken aan het creëren van content voor dit platform met het bijbehorende YouTube-kanaal SideScrollerNL.

Nadat dit platform was live gegaan besloot hij weer terug te gaan naar zijn core business en heeft hij met Fizzy Content bedrijven geholpen met websites, persberichten, social media-content en grafisch ontwerp.

Anno 2022 blijft Fizzy Content deze diensten leveren en wilt hij het bedrijf naar een hoger niveau tillen. Het Fizzy Content-portfolio is hier te bekijken en als je vragen hebt kan je altijd met Fizzy Content contact opnemen.

Het verhaal achter ons logo

Het Fizzy Content-logo bestaat uit een blikje frisdrank, wat in het Engels fizzy drink betekent. In zijn jeugd werd Feres altijd Fizzy genoemd als bijnaam. Content is het Engelse woord voor inhoud. De inhoud van het blikje uit ons logo wordt leeg gegoten om zo de letters van de bedrijfsnaam in te schenken. Dit staat voor het maken en publiceren van content.

Fizzy betekent ook gezicht. Wij tonen graag ons gezicht voor de camera om aan zoveel mogelijk ondernemers de basis van een goede website en SEO uit te leggen

Ons team

Feres Aouinet
Feres AouinetWebdesign & Content
Feres is verantwoordelijk voor de websites, webshops en content vanuit Fizzy Content. Nu hij hier een aantal jaar in actief is weet hij als geen ander waar een goed werkende website en webshop aan moet voldoen. Met een redactionele achtergrond weet hij ook waar content aan moet voldoen om zowel te scoren in Google als bij je doelgroep.
Jean-Paul Ader
Jean-Paul AderGrafisch ontwerper
Jean-Paul is een echte creatieveling en maakt dagelijks designs. Zowel digitaal als in zijn schetsboek op papier heeft hij al honderden ontwerpen gemaakt. Grafisch ontwerp zit in zijn bloed en daarom verzorgt hij alle logo’s, huisstijlen en branding ontwerpen die vanuit Fizzy Content bij hem terechtkomen.
Gio Gierdharie
Gio GierdharieCinematic video's & Drones
Gio heeft een passie voor filmen met drones en cinematography. Nadat hij in 2018 zijn drone certificaten behaalde en zijn Amerikaanse cursus in cinematography had afgerond, begon hij hier werk van te maken. Cinematography is het op bioscoop achtige wijze filmen van beelden met professionele camera’s. Voor dronen is hij in het bezit van alle wettelijke documenten en certificaten.
6+

Jaar ervaring

6

Dagen per week bereikbaar

25+

Tevreden klanten

30+

Gemaakte websites

How can we help you?

Onze klanten

Bedrijven waarvoor we mooie dingen hebben gemaakt.