PERSBERICHT

RET-conducteur kondigt releasedatum videoclip aan

Rotterdam, 18 september 2019 – De videoclip en de track “Mee Met De RET” van de rappende RET-conducteur, Giovanni Eenig, is vanaf vrijdag 20 september beschikbaar op YouTube en de grote streamingdiensten. In aanloop naar de releasedatum wordt er deze week meer content uitgebracht op sociale media, waaronder een tweede teaser van de videoclip.

Vandaag is een tweede teaser van de videoclip uitgebracht. Deze dertig seconden durende teaser is te zien op social media en op het YouTube-kanaal van het management V. Double G. Drones.

https://youtu.be/QslMmwedEbA

De officiële track verschijnt op 20 september om 00:00 uur op de grote streamingdiensten, waarna om 14:00 uur de officiële videoclip beschikbaar komt op het YouTube-kanaal van V. Double G. Drones. De videoclip wordt geproduceerd door het management/videoproductie bedrijf V. Double G. Drones in samenwerking met Fizzy Content en JP Graphic.

Positieve boodschap

Het doel van de videoclip en de track is om een positieve boodschap vanuit het hart van Giovanni Eenig en V. Double G. Drones door te geven aan OV-reizigers. In de track wordt op grappige wijze gesproken over het niet vergeten in- en uitchecken en wat de gevolgen zijn als iemand met opzet niet in-of uitcheckt. “Netjes inchecken, want ik moet toch op je letten, als je dat niet doet dan moet ik je buitenzetten.” Ook wordt over het onderwerp racisme gesproken in de track, waarmee er gezegd wordt dat een conducteur enkel kijkt of de reiziger heeft ingecheckt. “Ik ben de conducteur, sta voor de deur, ik kijk niet naar gezichten en ik kijk ook niet naar kleur.”

Viraal

Rotterdammer Giovanni Eenig ging op 8 april 2019 viraal met een video waarin hij als conducteur begon te rappen voor een groep jongeren. De jongeren waren op die dag onderweg naar een locatie in Rotterdam om een videoclip op te nemen. Toen de jongeren de rap van de RET-conducteur begonnen te filmen en publiceerden, ging deze binnen korte tijd viraal. De oorspronkelijke video is sinds publicatie meer dan een half miljoen keer bekeken op het Instagram-account van Dumpert. Op de website heeft de video meer dan 177.000 weergaven bereikt.

Alle informatie is terug te vinden op de website www.giovanni-eenig.nl / www.derappendeconducteur.nl. Giovanni Eenig is als artiest op de social media-kanalen Facebook en Instagram te volgen als @g1giovannieenig.

———————————————-Einde persbericht———————————————-

Over V. Double G. Drones

V. Double G. Drones is een videoproductiebedrijf gespecialiseerd in drone videografie op zijn Amerikaans (Cinematografie). Eigenaar Gio Gierdharie is gecertificeerd Drone-Operator / Pilot en Cinematographer met drones en grond camera’s. Gierdharie is al actief geweest in verschillende landen: Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, België en Nederland. Naast het produceren van video-content richt V. Double G. Drones zich ook op het managen van artiesten.

Muziek geeft plezier, muziek geeft ontspanning en muziek verbindt mensen. De mensen die de muziek maken zijn rolmodellen voor de jeugd. Ze hebben een voorbeeldfunctie in onze maatschappij. Ze zijn inspirerend in kleding, haardracht maar ook in gedrag. Daarom vinden wij het belangrijk dat onze artiesten een bepaalde boodschap uitdragen met hun teksten, zonder dat dit ten koste gaat van het karakter van de muziek. Thema’s als opvoeding, respect, liefde, tolerantie, harmonie, saamhorigheid, geen discriminatie en pesten en geweldloosheid zijn voorbeelden die tot uiting kunnen komen in de teksten van onze artiest. Wij zijn nadrukkelijk van mening dat de wereld een betere plek kan worden door muziek. Genres spelen geen rol.

Met onze missie helpen we niet alleen de maatschappij maar helpen wij ook de creatieveling zichzelf te ontplooien en verder te ontwikkelen. Wij gaan uit van de eigenheid en kwaliteiten van de artiest / producers/ musicians/ dj’s. We willen tevens door deze missie een inspiratiebron zijn voor het bedrijfsleven in het algemeen. Waar het bedrijfsleven vaak de mensheid vergeet of uit het oog verliest staan wij daar tegenovergesteld van. www.vdoublegdrones.nl.

Over Fizzy Content

Fizzy Content is een Content & Marketingbureau die de focus legt op het helpen van starters en mkb-bedrijven met de groei van hun onderneming door middel van online content en marketingactiviteiten. www.fizzycontent.nl.

Over Rotterdamse Electrische Tram N.V.

De RET is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de regio Rotterdam. Elke dag brengt de RET 600.000 reizigers naar hun bestemming. Voor het garanderen van optimale bereikbaarheid maakt de RET gebruik van bus, tram en metro. www.ret.nl.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie (niet geschikt voor publicatie):

Pers:

Fizzy Content

Feres Aouinet | Communicatie

M: +31 6 38 59 09 31

E: pr@fizzycontent.nl

Management:

V. Double G. Drones

V. Gio Gierdharie | Artist Management

M: + 31 6 23 37 11 13

E: management@vdoubleg.nl